hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Bacheloroppgaven og praksis

Nå er det ein stund siden eg skreve her inne på bloggen. Mye av grunnen er vel at eg har vært opptat med å skrive og studere, og ikke minst å være i praksis. 

Vel, då fekk me resultate av bacheloroppgaven. Etter flere veker me mye skriving og søking av teori til oppgaven. Resultate ble jo at eg besto :D *Takk og lov for det* Så nå er eg nesten ferdig utdanna sjukepleier. Einaste praksisane igjen. Nå holde eg på med kirurgisk praksis, der eg stortrives. I dag fekk eg gjort ein del. Blant aent å setta ein veneflon, og eg traff på FØRSTA forsøk :D Kry av meg sjøl. Så fekk eg ei oppgava av eine sjukepleieren då. 

 

Se for dåke denna episoden: 

Ein pasient får 400 mg Doxyferm preoperativt. Styrken på preparatet er 20 mg/ml (1 ml = 20 mg). 

Hvor mye skal pasienten ha?

Også måtte eg tenka litt på ein til då:

I ein ampulle er det 5 ml. Hvor mange ampuller?

 

Ja, då må eg tenka litt på denna då. Og i tillegg måtte eg finna ut hva Doxyferm er då. Noe som eg ikke gjorde då. Hmm. Lure meg på om det er feil skreve. Det må eg nesten spør i praksis neste gang eg er der. Skal egentlig på kveldsvakt i morgen, men må nok ta meg fri. Skal jobbe dei inn i påsken. Da jeg skal være med i ein operasjon. Det blir spennende :) 

Vel. Eg får tenka på denna oppgaven. Tror eg har løst den. Men må spør ein sjukepleier seinere, for å være sikker. 

 

*Tenk, nå er eg snart ein sjukepleier og har ansvar sjøl*  

 

 

13 kommentarer

så flink du er:)

Linn

11.03.2010 kl.19:08

Heihei!

Doxyferm? I Norge heter det Doxycyklin, og er et antibiotikum.

Pas. skal ha 4 ampuller med Doxycyklin.

Evelinn

11.03.2010 kl.22:30

Får du ta praksisen i ettertid, å gjøre ferdig alt annet liksom?

Kom frem til 4 ampuller jeg også :)

Hjalmfrid

12.03.2010 kl.16:57

Linn:Jo det stemme det :) Det er antibiotika så dei bruke når dei har fått ein infeksjon. 4 ampuller kan nok stemme.

Hjalmfrid

12.03.2010 kl.16:58

Evelinn:Eg har hatt praksis heila tiå. Men har tatt all teori og eksamnar nå. Så nå er det kunn desse to praksisene igjen.

Linn

12.03.2010 kl.22:26

Kjære deg. Jeg vet jo hva antibiotika er ;)

En kan og bruke doxylin som malariaprofylakse, men det visste du sikkert?

En benytter og antibiotika profylaktisk. Noe du sikkert og visste? Eller?

Ved norske sykehus benyttes antibiotika profylaktisk før f.eks kirurgi.

Og det er da logisk, i og med at du har praksis på kirurgisk avdeling. Antibiotikaprofylakse ved kirurgiske inngrep utgjør i dag over 20 % av antibiotikaforbruket på sykehus.

Så idag har du lært enda mer nytt!

Nå kan du gå til kontaktsykepleieren din og vise hvor mye du kan! ;)

Har ikke du bestått medikament-eksamen? Og vært på farmakologi-forelesningene?

Jeg må bare spørre.

-Linn

Hjalmfrid

15.03.2010 kl.05:46

Linn: Har hørt atte det er nåke med malariaprofylakse, vaskeligt navn.

Mye kunnskaper du hadde :) Eg fant ut at dt var 4 ampuller pasienten med å finna ut at det va 100 ml tilsammens oppi ampullen, delte 400 på 100 og fikk da 4 ampuller. Har altid hatt vansker med medisinrekning, så er ein fin sjanse å øva seg i praksis. Har bestått medikament eksamen og hatt farmakologi forelesningen, så dei er i boks :)

Det virker som at du har kunnskaper om dette. Er du utdannet sjukepleier eller noe sånt kanskje? :)

Linn

15.03.2010 kl.19:28

Ah ;D Jeg er selv sykepleiestudent.

Har ikke hatt farmakologi og medikamentregning enda. Men jeg har lest mye på fritiden min. Haha. Jeg har sære hobbyer ;D

For en flott sykepleier du har som veileder, som gir deg slike oppgaver. Det håper jeg at jeg og får når jeg kommer ut i praksis på sykehus.

Jeg håper du oppdaterer bloggen din ofte! Er spennende å lese.

Og lykke til videre ;D Du blir nok en dyktig sykepleier.

-Linn

Linn

15.03.2010 kl.19:29

Kanskje en ide å fortelle at jeg går 2.semesteret, slik at du ikke tror jeg er f.eks 3-års student uten medikamentregning og farmakologi. Haha! ;D

Vi begynner til høsten med slike morosaker ;D

Hjalmfrid

17.03.2010 kl.13:40

Linn: Kor e du sjukepleierstudent då? :) Kjempebra atte du lese innimellom. Spesielt farmakologi og medisinrekning, e ikkje d lettate. For å vera ærlige så besto eg medisinrekningen på den siste sjansen. *Heldigvis*

Har ein kjempe kjekke veileder :D Har lert mass i denna praksisen og føle meg mer og mer som sjukepleier. Så du har nåke å gleda deg te :)

Eg ska prøva å oppdatera bloggen min litt oftere enn eg gjør. Kaskje eg kan skriva litt fra praksis og skrive mer sjukepleieting :)

Takk for d du :) Ein oppmuntrande melding :D

Masse lykke te vidare i sjukepleien du og :) Og bare te å spørr hvis du lure på nåke.

- Hjalmfrid -

Hjalmfrid

17.03.2010 kl.13:41

Linn: Har mye å gleda deg te då ja :D

Linn

17.03.2010 kl.19:51

Ah, ja! Jeg ser veldig frem til resten av praksisen. Har sykehjemspraksis for øyeblikket. Men gleder meg mest til sykehuspraksisen, og psykiatripraksisen! Gratulerer med bestått på siste forsøk! ;D

Jeg grugleder meg til vi skal ha eksamen. Jeg mistenker at jeg kommer til å bli så stresset, at jeg gjør teite småfeil. Men men.

Jeg skal spørre om det er noe jeg lurer på ja! :D Kjempekjekt!

Går sykepleien i nord, jeg.

Ja, et spørsmål! Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene? Sykehus?

Og enda et spørsmål! Hva skrev du om i bachelor-oppgaven? Nyrene? Tell me more! :D

Hjalmfrid

18.03.2010 kl.23:17

Linn: Har mye å gleda deg te ja :D Tusen takk for d :)

Ka ska dåke ha eksamen i nå då? Går nok fint d :) Bare les innimellom så ska d nok gå strålanes.

Sjukepleien heilt i nord. E et stykke vekke d. Sikkert kjekt å utdanna seg der og :)

Når eg e ferdig me studiene mine så har eg veldig lyst å jobba me barn og unge. Har egentlig lyst te å videreutdanna meg te helsesøster då. Så må jobba i et eller to år som sjukepleier først. Så ska eg sjå om eg evt kjeme inn på skole. Hvis ikkje ska eg forbedra sjukedomslæren min. Va ikkje heilt fornøyd me eksamensresultatene der :/ Men sånt så skjer.

På bacheloroppgaven skreiv eg om kronisk nyresvikt, dialysebehandling og livskvaliteten. Problemstillingen va: ”Hvordan kan sykepleieren være med å ivareta livskvaliteten hos pasienter som har kronisk nyresvikt og som går i dialysebehandling?” Då kom eg iallefall fram te at kommunikasjon va veldig viktig. Hmm. Tror eg ska skriva om kommunikasjon i bloggen min ein gång. Men d blir nok ikkje i dag. Ska legga meg. Tidlig opp i mårå, ska på vakt på sjukehuse og midtevaluering. Håpe på at d går bra :) Veilederen min har iallefall skrytt mye av meg då :)

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv