hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Kommunikasjon

Eg har alltid hatt problemer med å kommunisere med fremmede folk. Så  et av målene mine i praksis på sjukepleien er å forberede meg på detta då. Men så har eg fonne ut at kommunikasjon er ikkje bare å snakke. Kommunikasjon er mye mer enn det. Humor er ein måte å kommunisere på, en kommuniserer med kroppsspråket vårt, hvordan en oppfører oss på osv. I sjukepleien har eg fonne ut at kommunikasjon er ein veldig viktig redskap for å skaffe kontakt med pasientene og ikkje minst de en jobber med. Gjennom kommunikasjon med pasienten får en opplysninger om sjukdommen, en kan skape trygghet med å informere pasienten om for eksempel ein operasjon eller ein undersøkelse. 

Når eg skrev bacheloroppgaven fant eg mye teori om kommunikasjon og om hvor viktig denne er. Kommunikasjon er ein viktig del når en skal være med å ivareta liskvaliteten og å fremme håp til ein som er kronisk syk. kommunikasjon vil si evnen sjukepleieren ser og lytter på, noe som medfører at pasienten føler nærvær og at noen bryr seg. Når en jobber som sjukepleier og er ofte på jobb, får en ofte nær kontakt med pasienten og blant annet de pårørende. Sjukepleierne blir på en måte en "kompis". 

Eg har lært at en må se pasienten som et menneske og ikkje bare sjukdommen den har. En skal ikke bare se det en gjør, for eksempel ta ned et infusjonsett. Denne feilen gjorde eg i går på jobb. Jeg glemte å se på pasienten. Off. Fekk ein liten dårlig følelse når eg fekk beskjed om det fra sjukepleieren som eg fulgte. Men då har eg lært meg at denne feilen skal ikkje gjenta seg.  

Angående humor. Når eg skrev bacheloroppgaven fant eg mången artikler på at humor var blitt mye brukt i praksis. Humor bidrar til mestring av stress. Kanskje dere har hørt utrykket at en god latter, forlenger livet. Latter er ein medisin i seg sjøl og kan være ein "smertestillende medisin". Kanskje noen har opplevd at når en faller og slår seg, og ler, så kjenner en ikkje smerten så godt som en egetlig burde. Så humor og latter er ein god egenskap til kommunikasjon. Så hvorfor ikkje ta en vits på jobb neste gang. Men me har forskjellig humor alle sammen, så en må gå litt og litt forsiktig frem. Eg har ein god egenskap med at eg er som oftest glad og sprudlende på jobb. Så da kommer humoren naturlig fram :) 

Så husk at kommunikasjon er ikkje bare å snakke. Det er mye mer enn det. Humor, nærhet, kroppsspråk. Ta en liten vits neste gang du er på jobb og se hvordan arbeidsdagen blir. Eg har selv opplevd at arbeidsdagen blir mye kjekkere da :) 

 

- En liten uttalelse fra Hjalmfrid - 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv