hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Oreomuffins

Har lagd oreomuffins til mamma som fyller år i morgen. Skal besøke henne på lørdag med søstren min, Mai-Britt og kjæresten min, Stian. Skal bli koselig. 

Så nå lukter hele leiligheten min av nybakte oreomuffins. Her er noen bilder, for å friste dere ;)

 


Uten smørekrem





 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med smørekrem

Ble dere fristet nå? ;)

 

Hvis dere ble det, så får dere oppskriften av meg.

 

Dette trenger du

Røre
1 pakker oreokjeks, 12 til røra, 4 til smørkremen
100 g smør
1,5 dl brunt farin
2 plater kokesjokolade
5 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 dl yoghurt
1,5 dl rømme
3 egg

Smørkrem
4 oreokjeks,
100 g smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker (helst med ordentlig vanilje i)
3 ss melk

 

Slik gjør du det

Muffinsene
Sett ovnen på 200 grader.
Ha smør og brun farin i en tykkbunnet kjele. Kok opp over svak varme, og la sukkeret smelte. Ta kjelen av platen, og brekk oppi kokesjokoladen. Rør konstant til den har smeltet helt.
Det tørre blandes i en bolle, og det våte i en annen. Bland det sammen, men ikke rør mer enn du trenger. Ha i sjokolade røra, og bland. Til slutt grovhakker du oreokjeksene og vender de inn i røra.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek i 15 minutter på 200 grader.

Smørkremen
Ha smør, oreokjeks og melis i en hurtigmiskser. Bland godt. Ha i litt melk og bland igjen. Konsistensen skal være smørbar, men absolutt ikke rennende. TIPS! Hvis du blander alt i en blender, så kan du ha kremen i en sprøyepose for å gjøre muffinsene litt mer interessante.

Muffinsene bør være ganske avkjølt før du smører på smørkremen, men kan med fordel være lune inni.

 

Velbekomme!

 

HANDLELISTE:

1 Oreo kjekspakke

Bakepulver

Mel

1 melk

1 pk. melis

Vaniljesukker (jeg liker å bruke vaniljeessens/vaniljedråper)

1 pk. smør (jeg liker å bruke Tine meierismør, det er bedre smak i det)

1 rømme

1 liten boks med yoghurt (valgfritt hvilken smak en vil ha, jeg bruker vanlijeyoghurt)

1 pk. brunt farin

2 plater kokesjokolade (jeg brukte en lys og en mørk sjokolade, men det er valfritt)

Natron

3 egg



 

 

 

 

 

8 kommentarer

Pergoberta

02.06.2011 kl.19:49

Å!! De så gode ut!!!
Ikke frista i det hele tatt! :p De så farlig gode ut... hadde det ikke vært for at jeg brukte opp resten av hvetemelet til pannekakerøra i dag (og at jeg mangler oreokjeks!) så hadde jeg mest sannsynlig prøvd meg på kjøkkenet!

Mai-Britt

02.06.2011 kl.20:15

jeg gleder meg til å smake på lørdag:)
mai-Britt

Det søte liv - Kristine

02.06.2011 kl.22:41

De så gode ut! Du er velkommen til å poste bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet;) Hilsen Kristine

Hjalmfrid

02.06.2011 kl.23:36

Pergoberta:De er knallgode :) Du får prøve å lage de en dag :) Anbefales.

Hjalmfrid

02.06.2011 kl.23:37

Puttekassa:De er farlig gode også :D Du får prøve de i morgen da ;) Du mangler nok ikke så mange ingredienser du da.

Hjalmfrid

02.06.2011 kl.23:37

Mai: :)

Hjalmfrid

02.06.2011 kl.23:38

Det søte liv: Jeg får gjøre det, når jeg skal bake noe mer :) Syntes det er knallkjekt å bake, stortrives på kjøkenet.

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv