hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Daim Iskake

Skulle legge ut et innlegg med daim iskaken jeg lagde til babyshowerwn og til kjresten min. Fant oppskriften inne p passion 4 baking sin blogg. Denne iskaken har en mandelbunn, men kan ogs lage til marengsbunn i stedenfor.



Oppskriften kommer her:

Mandelbunn:

150 gmelis

150 gmandler

4 eggehviter

Noen drper sitron saft

Miks eggehvitene godt sammen. Nr eggehviten begynner skumme seg tilsetter du sitronsaft og melis litt og litt om gangen. Pisk dette stivt.

Rr littmed slikkepotten.

Bland inn malte mandler i den piskede eggehviten.

Rr det godt sammen.

Rra legges i en kledd bakeform ( 20 cm).

Sett det hele i en forvarmet ovn p160 grader, i cirka 30-35 minutter.

La kaken hvile litt fr du fyller den med is-krem.

Jeg lar bakepapiret vre igjen i formen ogs nr jeg fyller p is-krem.

Oppskrift til daim isen:

4 eggeplommer

2 egg

200 gmelis

5 dl kremflte

2-3 ss sterk kaffe

2 ts. vanilje essens eller 1/2 vaniljestang

150 gknust daim i selve is-kremen

Evt. ekstra m/daim p toppen

Pisk egg og melis til eggedosis.

Lag til kaffe essens:

4 ss. nescafe

1 ss. varmt vann

2 ts. vanilje essens

Bland alt godt sammen og la det avkjles helt.

Pisk kremflten stiv.

Nr eggedosisen er stiv, er det det p tide tilsette den piskede kremflten.

Bland det forsiktig sammen til en lett og luftig rre.

Tilsett 2-3 ss kald, kaffe essens og knust daim.

Bland det forsikig sammen med en slikkepott.

Heller det hele i en liten bolle som settes i fryseren i minst 30 minutter fr en heller det i selve kakeformen.

Etter 30 minutter heller jeg det over mandelbunnen som ligger i bakeformen.

Setter det hele i fryseren i minst 5 timer, eller helst over natten slik at smaken setter seg enda mer.

Ta is-kaken ut fra formen nr den er helt stiv, og plasser den p et fint kakefat. 

nsker du daim p toppen, s str over med litt knust daim (Ca.100 g).

Dette var frste gangen jeg prvde meg p daim iskake, og jeg skal si den ble vellykket :) De p babyshowerwn likte den ganske godt, og kjresten min var ogs fornyd :) Det er nok ikke siste gangen jeg lager denne iskaken. Men neste gang tror jeg blander daimkuler og knuste daim, da ser den litt mer ut som daim iskake. Anbefales prve lage denne iskaken. God spise p varme sommerdager :)

Lykke til!








4 kommentarer

den var kjempe god:D anbefales:) vil en ikke ha kaffe smak i den kan sikkert det droppes ogs tenker jeg;);)

Hjalmfrid

19.07.2011 kl.21:11

Mai:Bare ikke ta s mye kaffe oppi det. Men ja, den er god.

Serine

20.07.2011 kl.14:24

Den sg veldig god ut :) Fristet ganske masse egentligt! Skal begynne og lese bloggen din fast n :)

SV: takk for kommentaren!

Hjalmfrid

20.07.2011 kl.14:37

Den var god ogs :) Kjekt ha faste blogglesere :) Skal prve vre litt flinkere legge it unnlegg.

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg m spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til legge ut diverse oppskrifter p blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min p finne nye smaker p matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i g i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg ogs er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer p, str det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene p min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv