hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Daim Iskake

Skulle legge ut et innlegg med daim iskaken jeg lagde til babyshowerwn og til kjæresten min. Fant oppskriften inne på passion 4 baking sin blogg. Denne iskaken har en mandelbunn, men kan også lage til marengsbunn i stedenfor.



Oppskriften kommer her:

 

 

Mandelbunn:

150 gmelis

150 gmandler

4 eggehviter

Noen dråper sitron saft

 

 

Miks eggehvitene godt sammen. Når eggehviten begynner å skumme seg tilsetter du sitronsaft og melis litt og litt om gangen. Pisk dette stivt.

Rør litt med slikkepotten.

Bland inn malte mandler i den piskede eggehviten.

Rør det godt sammen.

Røra legges i en kledd bakeform ( 20 cm).

Sett det hele i en forvarmet ovn på160 grader, i cirka 30-35 minutter.

 La kaken hvile litt før du fyller den med is-krem.

Jeg lar bakepapiret være igjen i formen også når jeg fyller på is-krem.

 

Oppskrift til daim isen:

4 eggeplommer

2 egg

200 gmelis

5 dl kremfløte

2-3 ss sterk kaffe

2 ts. vanilje essens eller 1/2 vaniljestang

150 gknust daim i selve is-kremen

Evt. ekstra m/daim på toppen

 

 

Pisk egg og melis til eggedosis.

 

Lag til kaffe essens:

4 ss. nescafe

1 ss. varmt vann

2 ts. vanilje essens

 

Bland alt godt sammen og la det avkjøles helt.

 

Pisk kremfløten stiv.

Når  eggedosisen er stiv, er det det på tide å tilsette den piskede kremfløten.

Bland det forsiktig sammen til en lett og luftig røre.

Tilsett 2-3 ss kald, kaffe essens og knust daim.

Bland det forsikig sammen med en slikkepott.

Heller det hele i en liten bolle som settes i fryseren i minst 30 minutter før en heller det i selve kakeformen.

Etter 30 minutter heller jeg det over mandelbunnen som ligger i bakeformen.

Setter det hele i fryseren i minst 5 timer, eller helst over natten slik at smaken setter seg enda mer.

Ta is-kaken ut fra formen når den er helt stiv, og plasser den på et fint kakefat. 

Ønsker du daim på toppen, så strø over med litt knust daim (Ca.100 g).

 

Dette var første gangen jeg prøvde meg på daim iskake, og jeg skal si den ble vellykket :) De på babyshowerwn likte den ganske godt, og kjæresten min var også fornøyd :) Det er nok ikke siste gangen jeg lager denne iskaken. Men neste gang tror jeg blander daimkuler og knuste daim, da ser den litt mer ut som daim iskake. Anbefales å prøve å lage denne iskaken. God å spise på varme sommerdager :)

Lykke til!

 





 


 



4 kommentarer

den var kjempe god:D anbefales:) vil en ikke ha kaffe smak i den kan sikkert det droppes også tenker jeg;);)

Hjalmfrid

19.07.2011 kl.21:11

Mai:Bare ikke ta så mye kaffe oppi det. Men ja, den er god.

Serine

20.07.2011 kl.14:24

Den såg veldig god ut :) Fristet ganske masse egentligt! Skal begynne og lese bloggen din fast nå :)

SV: takk for kommentaren!

Hjalmfrid

20.07.2011 kl.14:37

Den var god også :) Kjekt å ha faste blogglesere :) Skal prøve å være litt flinkere å legge it unnlegg.

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv