hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Verdens Beste Sjokoladekake

Kjøpte bladet Hjemmet 1. august, da jeg så et fint babystrikke sett. Men når jeg bladde i bladet fant jeg mye annet godt å lage. Som for eksempel denne sjokoladekaken :) Denne kaken er til å anbefale å lage, den er også til de med melkeallergi. Siden det ikke er noe melk i oppskriften.Jeg har pyntet med perlesukker og perler. De er egentlig rosa og hvite, men dere ser bare det hvite på grunn av blitsen.

Her får dere oppskriften på den gode sjokoladekaken :)

 

KAKEBUNN

400 g smør

4 1/2 dl appelsinjuice

600 g sukker

500 g hvetemel

6 ss kakao

1 ts salt

2 ts natron

5 egg

 

Varm opp smør og juice i en stor kjele.

Trekk kjelen til side og tilsett resten av ingrediensene.

Bland alt veldig godt sammen og hell røren i en bakekledd langpanne 30 x 40 cm.

Stekes ved 175 grader i ca. 40 min. på midterste rille.

Avkjøl kaken i formen.

 

GLASUREN

1 Boks (500 g) sjokolade

 

Sett sjokoladeboksen i litt varmt vann, slik at den blir myk å jobbe med. Stryk sjokoladen over kaken og del den opp i ruter.

 

Eller du kan lage denne glasuren. Denne blir også god syntes jeg. Og du kan bruke den til flere kakesorter og muffinser.

 

Til denne glasuren trenger du:

250 g mykt smør

250 g melis

1 egg

3 ss kakao

 

Rør smør og melis mykt.

Tilsett egg og kakao.

Rør til kremen er glatt og bre utopver. Jeg ventet til at kaken var litt lunken på toppen, da er det lettere å smøre glasuren over. Jeg brukte en kniv og smørte det forsiktig over kaken. Denne glasuren er den beste sjokoladeglasuren jeg har smakt på lenge. De andre glasurene har kaffe i seg.

Pynt gjerne med friske jordbær, eller annet ønskelig pynt.

 

Velbekomme!

 
 

 

6 kommentarer

Det søte liv - Kristine

22.08.2011 kl.14:11

Nam nam! Du må gjerne poste kakebilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet;) Hilsen Kristine

Lavkarbotips

22.08.2011 kl.16:30

Den så nå bare nydelig ut:-D ikke "lov" for meg på lavkarbo da. . . . Men en gang jeg skal skeie litt tror jeg at jeg må lage en god sjokoladekake';-)

Hjalmfrid

23.08.2011 kl.05:42

Det søte liv: Den er grei ;) Takker for det :)

Hjalmfrid

23.08.2011 kl.05:44

lavkarbotips: Kjempegod :) Satt å tenkte på hvordan jeg kunne lage den om til lavkarbo, men kanskje du skulle hatt det oppdraget ;)

Mai-Britt

01.09.2011 kl.23:35

mmmh:) den smeltet jo i munnen så og si når vi spiste den:D til å annbefale:D

Hjalmfrid

02.09.2011 kl.14:21

Mai:Sant :)

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv