hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Verdens Beste Sjokoladekake

Kjpte bladet Hjemmet 1. august, da jeg s et fint babystrikke sett. Men nr jeg bladde i bladet fant jeg mye annet godt lage. Som for eksempel denne sjokoladekaken :) Denne kaken er til anbefale lage, den er ogs til de med melkeallergi. Siden det ikke er noe melk i oppskriften.



Jeg har pyntet med perlesukker og perler. De er egentlig rosa og hvite, men dere ser bare det hvite p grunn av blitsen.

Her fr dere oppskriften p den gode sjokoladekaken :)

KAKEBUNN

400 g smr

4 1/2 dl appelsinjuice

600 g sukker

500 g hvetemel

6 ss kakao

1 ts salt

2 ts natron

5 egg

Varm opp smr og juice i en stor kjele.

Trekk kjelen til side og tilsett resten av ingrediensene.

Bland alt veldig godt sammen og hell rren i en bakekledd langpanne 30 x 40 cm.

Stekes ved 175 grader i ca. 40 min. p midterste rille.

Avkjl kaken i formen.

GLASUREN

1 Boks (500 g) sjokolade

Sett sjokoladeboksen i litt varmt vann, slik at den blir myk jobbe med. Stryk sjokoladen over kaken og del den opp i ruter.

Eller du kan lage denne glasuren. Denne blir ogs god syntes jeg. Og du kan bruke den til flere kakesorter og muffinser.

Til denne glasuren trenger du:

250 g mykt smr

250 g melis

1 egg

3 ss kakao

Rr smr og melis mykt.

Tilsett egg og kakao.

Rr til kremen er glatt og bre utopver. Jeg ventet til at kaken var litt lunken p toppen, da er det lettere smre glasuren over. Jeg brukte en kniv og smrte det forsiktig over kaken. Denne glasuren er den beste sjokoladeglasuren jeg har smakt p lenge. De andre glasurene har kaffe i seg.

Pynt gjerne med friske jordbr, eller annet nskelig pynt.

Velbekomme!




6 kommentarer

Det ste liv - Kristine

22.08.2011 kl.14:11

Nam nam! Du m gjerne poste kakebilde med link til bloggen din p facebooksiden til Det ste liv om du vil ha litt mer publisitet;) Hilsen Kristine

Lavkarbotips

22.08.2011 kl.16:30

Den s n bare nydelig ut:-D ikke "lov" for meg p lavkarbo da. . . . Men en gang jeg skal skeie litt tror jeg at jeg m lage en god sjokoladekake';-)

Hjalmfrid

23.08.2011 kl.05:42

Det ste liv: Den er grei ;) Takker for det :)

Hjalmfrid

23.08.2011 kl.05:44

lavkarbotips: Kjempegod :) Satt tenkte p hvordan jeg kunne lage den om til lavkarbo, men kanskje du skulle hatt det oppdraget ;)

Mai-Britt

01.09.2011 kl.23:35

mmmh:) den smeltet jo i munnen s og si nr vi spiste den:D til annbefale:D

Hjalmfrid

02.09.2011 kl.14:21

Mai:Sant :)

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg m spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til legge ut diverse oppskrifter p blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min p finne nye smaker p matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i g i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg ogs er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer p, str det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene p min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv