hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Oppskrift på gode, franske marengs

Du trenger:

100 g eggehvite

1 ts sitronsaft

50+50 g sukker


100 g melis

 

Fransk marengs må stekes for å bli spiselig. Enten kan den være ingrediens i en kake som stekes, eller så kan du sprøyte den ut i former og steke den for seg.

 

Slik gjør du det:

Hell eggehvitene i en stor metallbolle og tilsett sitronsaften.

Begynn og vispe med en elektrisk visp på mellomhastighet, eller for hånd med en ballongvisp - bruk store tak for å få inn mest mulig luft. Eggehvitene vil skumme og få bobler; disse boblene vil bli mindre og mindre etterhvert som du pisker. Samtidig vil skummet løfte seg og øke i volum.

Når volumet er cirka firedoblet tilsetter du halvparten av sukkeret og pisker videre. Tilsett så resten av sukkeret mens du øker til full hastighet (på elektrisk mikser). Pisk til skummet er skinnende og helt stivt. Hvis du drar en visp opp av marengsen skal det danne seg en topp som står oppreist (den kan bøye av helt på toppen).

Når marengsen er stiv er det viktig at du ikke pisker lengre for da kan du ødelegge de fine porene og massen vil falle sammen igjen.

Tilslutt siktes melis og vendes forsiktig inn.

Hvis en ønsker farge på marengsen, røren en forsiktig inn fargepasta eller konditorfarge. 
Sprøyt marengsen til riktig fasong på et bakepapir og stek i ovnen på 150 °C i 10 minutter med åpen ventil. Senk temperaturen til 100 °C og la marengsen stå i ovnen til den er tørr (ca. 90 minutter).


   


Tips: Hvis du strør litt sukker over marengsen før du steker den blir den ekstra sprø. Har en konditorfarke i, er det lurt og la de stå litt lengre i, pga. de er litt ekstra fuktige med farge. 

Disse er fine til pynt på kaker eller bare spise dem som snaks :)  

 

 

2 kommentarer

De så fantastisk gode ut:)

Hjalmfrid

06.04.2012 kl.00:42

¤Malene:De er det også :)

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv