hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Lavkarbobrød

Tenkte jeg skulle prøve meg på en oppskrift på lavkarbobrød. Har prøvd de som er ferdig utblandet, og de var ganske gode. Men siden det begynner å minke på brødet, så må jeg nesten bake litt selv :) Jeg fant en oppskrift inne på klikk.no.

Ingredienser

4 stk egg

1 ts bakepulver

0,5 bokser crème fraîche

3 ss solsikkeolje

60 g Kruskakli

40 g linfrø

50 g sesamfrø

50 g solsikkekjerner


Fremgangsmåte

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.


Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.


Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir.


Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.


 


Næringsinnhold per 100 gram (kilde: matvareguiden.no):
KJ: 1251,5
Kcal: 301,5
Fett: 24,7 gram
Protein: 12,4 gram
Karbohydrater: 3,9 gram

 

Skulle egentlig lage en dobbel porsjon, men selfølgelig klarte jeg å tømme halve røren ut etter jeg hadde blandet egg og crème fraîche. Så da måtte jeg ta øyemål på hvor mye ekstra av det tørre jeg skulle ha oppi. Slik som kan skje når en blir litt vell ivrig ;)

Så nå holder jeg på å forvarme ovnen, så snar kan jeg legge brødet inni :) Gleder meg å smake. Legger ut bilde av resultatet senere.

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv