hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Rømmegrøt (lavkarbo)

I går prøvde jeg å lage rømmegrøt på lavkarbovis. Fant en oppskrift inne på en blogg Mine favorittoppskrifter på lavkarbo mat, her var det utrolig mange gode tips og råd, så jeg kommer nok til å ta en tur inn senere også :)
Til 1 porsjon:

Litt over en halv pakke seterrømme

2 dl kremfløte eller helmelk, alt etter hvor mektig du klarer=) Jeg bruker å blande disse imellom. Fløte er jo da mindre karbohydrater i.

En liten klype salt

litt splenda for å dempe syrligheten, dette bestemmer du selv etter hvordan du liker den.

1 ts johannesbrødkjernemel (JBKM)


Jeg doblet oppskriften, siden vi var to stykker som skulle spise, men det ble litt over to porsjoner.

Da brukte jeg to seterrømme beger og dobbelt så mye fløte.

 

Dette gjør du:

Kok opp setersrømmen, pass på at det ikke svir seg i bunnen.

Tilsett deretter fløten, (jeg la ca 2 dl. av til gjevningen med JBKMen) og rør godt om.

Så tar du i litt søtning (valgfritt) og salt.

Lag deretter en gjevning av litt av fløten, litt vann og JBKMen. Tilsett deretter gjevningen i grøten og rør godt om.Blir det klumper i, kan en bruke stavmikser, men jeg salpp unna dette.

Smak underveis om du ønsker at det skal være mer søtning eller salt i.

 

Serveres med en klatt med godt smør, søtning/sukker og kanel.

 

Jeg syntes dette var en god oppskrift på rømmegrøt. Den eneste forandringen jeg kommer til å gjøre neste gang, er å tilsette litt mindre fløte i, da det ble litt for rennende grøt. Men ellers var dette en god smak. Prøv dere frem om hvor mye væske dere har i :)

 

Har dere noen gode oppskrifter på rømmegrøt?

 
 

4 kommentarer

Mari

25.04.2013 kl.18:48

neei,liker ikke rømmegrøt så

Hjalmfrid

25.04.2013 kl.19:13

Mari: Ikke alle som liker det :)

Lavkarbotips

26.04.2013 kl.22:22

Rømmegrøt er så utrolig godt! Jeg bare elsker det.... har hatt lyst på det de siste dagene faktisk, men jeg har vegret meg fordi jeg ikke vil spise noe søtt.... Må jo nesten ha noe søtning på rømmegrøte som tagatesse eller sukrin+. Blir ikke det samme uten liksom:-) Så jeg venter litt av, så lager jeg vel når vi nærmer oss 17. Mai. Jeg har flere måter å gjøre det på, gjør ofte på slump i grunnen. Rømme, fløte og en eller annen formfor jevning. Xanthan gum, eller maizena.. maizena er jo ikke det mest lavkarbo vennlige, men mengden er jo som regel så lite at det ikke er så mye totalt. Synest det smaker best med maizena, MEN xanthan gum gir jo den mest lavkarbo vennlige. JBK klarer jeg bare ikke, konsistensen blir så sleip at det byr meg kraftig imot.

Hjalmfrid

27.04.2013 kl.10:01

lavkarbotips: Synd du ikke kan ha dette enda :) Men på 17. mai, er det jo like godt. Du har noe å glede deg til :D

Jeg fant ut med JBK ble det litt sleipt. Skal prøve og se om jeg kan huske å kjøpe Xanthan gum i neste måned :)

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv