hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Hjemmelagde marsipankuler - Lavkarbo

Som jeg lovte dere skal jeg dele oppskrifter på det vi lagde på juleforberedelses dagen :) Den første oppskriften jeg skal dele med dere er på hjemmelagde marsipankuler. Oppskriften fant jeg i Fotballsfruens dagbok, av Caroline Berg Eriksen. 

Jeg syntes disse marsipankulene var enkle å lage og det er raskt å lage de. Så hvis du skal få besøk og har lyst å servere noe snacks, så kan du lage disse marsipankulene :) Jeg brukte ikke mandelessens, da jeg ikke hadde det i hus. Brukte også mandelmel, fettredusert, men tror du kan lage ditt eget mandelmel med å knuse mandler. Da tror jeg det blir litt grovere enn de jeg lagde. Du kan også pynte de med for eksempel sjokolade.

Uansett, her kommer oppskriften. 

 

Du trenger:

2 eggehviter

90 g mandelmel

60 g sukrinmelis

2-3 dråper mandelessens

Evt. mørk sjokolade, eller noe annet å pynte med

 

Bland alt i en bolle og kna det godt med hendene for å få blandet det godt inn. La den hvile i ca. 15. min.  Trill de ut som kuler, pølesr og lignende. Pynt de med evt. smeltet sjokolade.

 

Jeg syntes disse ble veldig gode, bedre enn de som en kjøper i butikken. Hadde nok smakt bedre med mandelessens, men det får jeg ta neste gang. Lar de ligge i kjøleskapet, så de varer lengre.

 Jeg legger ut oppskriftene på bounty, snickers og krumkaker i løpet av neste uke :)

 

Vi blogges!

 

 

#marsipan #hjemmelaget #jul #mat #lavkarbo #fotballfruen #oppskrift

 

3 kommentarer

Julia Ekrene

23.11.2014 kl.21:44

Nam!

Izayoi

24.11.2014 kl.10:38

Har alltid laget hjemmelagd marsipan til jul, så jeg maler mandlene selv, det blir littgrovere og så trenger men ingen mandel-essens :) OPpskriften er den samme som min mamma alltid har brukt (malte mandler, eggehvite og Melis) jeg bare bytter ut med sukrinmelis i steden. Men nam, det er det!

Hjalmfrid

24.11.2014 kl.16:18

Izayoi: Hørtes godt ut det også :) Kan prøve å lage det en gang før jul :)

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv