hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Oppskrift på Snickers sjokolade - Lavkarbo

Når en er på arbeid på dagen og går på trening på kvelden, er det vist ikke så mye tid til å blogge vist. Men jeg hadde lovt dere lesere om å legge ut oppskrift på Snickers og Bounty sjokolade. Jeg legger ut disse oppskriftene i et eget innlegg for seg, så blir det lettere oversiktlig.

 

Oppskriftene har jeg funnet i Fristende Lavkarbo boka, av Cecilie Theiste-Bratli. Mye godt inni den boka.

Første oppskriften jeg skal dele, er Snickers sjokolade. Denne er lagd på lavkarbovis, men kan sikker lages som vanlig "høykarbovis" hvis en ønsker det :)

Jeg hadde litt problemer med å lage karamellen, men fikk det til, til slutt. Hadde nok gått lettere hvis jeg hadde hatt en steketermometer. Karamellen ble god, men ble kanskje litt mye smørsmak, men jeg liker det slikt. Det ble litt lite med denne oppskriften, så er kanskje lurt å doble den. Disse snickers bitene fosvinner fort. De falt godt i smak hos søsteren min og samboeren min :)
Oppskriften er slik:

2 dl fløte

100 g usaltet smør

2 ss sukrinmelis

Saltede peanøtter

200 g mørk sjokolade

 

Kok opp blandingen, og la den småkoke i en god time.

Er lurt å koke den i en teflonkjele, da trenger du ikke å røre så mye. For mye røring gjør at massen skiller seg. Ta massen på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar.

Kle en brødform med plastfolie, og hell massen over. Dryss over ønsket mengde peanøtter. Drykk de gjerne litt ned.

La massen kjøles helt (gjerne til neste dag), og skjær den i passede biter.

 

Smelt sjokolade i vannbad. Når sjokoladen er avkjølt, dypper du hver bit forsiktig til den er dekket av sjokolade. Jeg brukte en kniv og en gaffel til hjelp. Sett bitene på et brett med bakepapir, eller plastfolie, og sett de kaldt.

Disse oppbevares i kjøleskapet i en boks eller lignende.

 

Slik ble snickers karamellene mine:

 

Vi blogges!

 

 

 

 

#snickers #sjokolade #julegodt #godteri #hjemmelagd #oppskrift #lavkarbo #karamell #jul

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv