hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Oppskrift på krumkaker

Kan en lage krumkaker på lavkabo?

Svaret er ja! :)

Endelig fant jeg en oppskrift på krumkaker på lavkarbo. Tenkte at når jeg forandret kosthold at jeg skulle gå glipp av mange julekaker, blant annet krumkaker. Det hadde vært dumt, tenkte jeg. Men inne på Hanne og Karis lavkarbohverdag blogg fant jeg en oppskrift som så lovende ut. Jeg og søsteren min prøvde å lage disse, og skal si de ble gode :) Smaken var der, men de ble litt myke etter hvert. Det kan hende jeg var litt for rask å legge de oppi kakeboksen slik at de ikke fikk tørket seg nok, men jeg skal prøve å lage de igjen.

Det som er viktig, er at melet og eggene skal være lik vekt som eggene. Så her er det viktig å være nøye og veie matvarene. 

 

Oppskriften er slik:

2 egg (Jeg måtte bruke 3 stk)

80 g Tagatesse (søtning)

110 g smør

50 g soyamel

60 g glutenmel

1/4 ts malt kardemomme

 

Start med å veie eggene. Mengden smør og mel skal være lik eggens samlede vekt.

1. Start med å piske eggene og Yagatesse til stiv eggedosis.

2. Smelt smør. Avkjøl litt, og rør det inn i eggedosisen.

3. Vei opp soyamel og glutenmel, og tilsett det i deigen sammen med kardemomme. Rør godt og la deigen stå å hvile i minst 20 min.

Stek disse i et krumkakejern. Obs! Det svir seg fort, grunnet deigen har Tagatesse i seg.

 
Vi blogges!

 #krumkake #oppskrift #lavkarbo #jul #julegodt #kaker #egg #eggedosis #Tagatesse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv