hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Sesam- og mandelkjeks

Hei kjære blogg lesere :)

Nå nærmer det seg sommer ute :) Det begynner å bli varmere og det er herlig å gå tur ute. Vi har en fin strand i nærheten som det er fint å gå tur i. På mandag gikk jeg og Anita (en venninne av meg) en tur på Åkrasanden. Fikk litt sommerfølelse, med solen som varmet i ryggen. Men litt for kaldt til å begynne å bade enda (måtte kjenne på temperaturen i sjøen).

I går plukket jeg og Tanya blomster på vei hjem fra barnehagen. Noen fine gule blomster, jeg ikke vet navnet på. Kjekt å ta med våren inn :)Nå har jeg også en miniferie fra jobb, så da lurer jeg på om jeg må være flink å begynne å jogge ute. Skal til Oslo i mai, til Holmekollstafetten med jobben. Har til og med kjøpt meg nye joggesko, så må jo prøve de ut :)

 

Uansett, som dere ser på overskriften så skal jeg jo dele en oppskrift på kjeks til dere. Disse kjeksene er gode med ost på og er nok supre til ost- og vin kvelder. Eller så er de gode til frokost istedenfor skiver. Disse kjeksene er også glutenfri og lavkarbovennlige, og disse forsvinner fort så det er anbefalt å lage en dobbel porsjon når en først prøver ;)I tilfelle dere ikke ser hva som står på bildene, så får dere oppskriften her også:

Dette er til ca. 12 kjeks.

2 dl finmalte mandler eller mandelmel.

1 dl sesamfrø

2 ts fiberhusk

2 eggehviter

1 ts sukrin eller annen søtning

1/2 ts salt ( + litt salt til strø)

 

Bland det tørre. Deretter blander du inn eggehviten.

Lag små kuler på et bakepapir. Trykk de ut som små kjeks (bruk gjerne litt fuktige fingre).

Stekes på 180 grader i ca. 20 min.

Steketiden avhenger av størrelsen på kjeksene. Følg med så de ikke svir seg.

Avkjøl de på en rist.

 

Vi blogges!

 

 

#lchf #lavkarbo #glutenfri #kjeks #mandel #sesamfrø #vår #sommer #hverdag #oppskrift

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv