hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Hjemmelagd karamellsaus

Hei kjre blogglesere :)

I dag hadde jeg s lyst p is med karamellsaus. Men hvordan skulle jeg lage den lavkarbovenlig? Jeg skte p nettet etter lavkarbo karamellsaus, men ble ikke klok p det. S da fant jeg ut, hvorfor ikke bare ske p hvordan en lager vanlig karamellsaus? Oppskriften fant jeg inne p diplom-is sin side. Den er jo lagd av vanlig raffinert sukker, s da mtte jeg jo bytte det ut med en eller annen form for stning. Jeg har erfart at den beste stningen en kan lage karamell ut av er Tagatesse. Tagatesse fr en kjpt p vanlig helsekostbutikker.

Dette var en lett oppskrift og det var raskt lage denne karamellsausen. Og ikke minst god :)

Hvis en har lyst, s kan en ogs bytte ut Tagatessen med vanlig raffinert sukker, men da blir den vanlig "hykarbo". Blir sikker like god for det om.




Uansett, her er oppskriften. Den er til 4-6 personer og blir ca. 3 dl nr sausen er ferdig.

2 dl Tagatesse

6 ss usaltet smr, i terninger (jeg brukte smr med salt)

1 dl kremflte

dl vann

1-2 ts havsalt (kan utelukkes, hvis en bruker smr tilsatt salt)


1. Varm opp Tagatesse og vann i en kjele p middels varme. Rr slik at sukkeret er smeltet men stopp nr det begynner boble.

2. Nr Tagatessen begynner bli brunt, ha i smret. Rr til smret er smeltet og ta kjelen av platen.

3. Tilsett deretter flten og rr det godt.

4. Dryss i evt. salt og rr til du har en jevn karamellsaus.

5. Avkjl i kjelen i noen minutter og hell p glass.

Sausen vil tykne nr den avkjler. Den holder seg i en god uke i kjleskapet. Varm den eventuelt opp igjen slik at den ikke er s tykk nr du skal bruke den.

Denne er veldig god til is og gresk/tyrkisk yoghurt. Kanskje den er god til lage karamellkrem til kake ogs :)

Hper dere fr en fin kveld/natt videre :)

Vi blogges!


#karmellsaus #lavkarbo #lchf #oppskrift #hjemmelagd

2 kommentarer

elisebr

29.04.2015 kl.23:07

S god den s ut! :)

Hjalmfrid

29.04.2015 kl.23:10

elisebr: Det er farlig godt :D

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg m spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til legge ut diverse oppskrifter p blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min p finne nye smaker p matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i g i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg ogs er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer p, str det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene p min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv