hits
  • Blogg.no Forside Kontakt

Chiagrøt med kokos og sjokolade

Heisann, blogglesere!

Håper alt står fint med dere :) Det er så kjekt å se at det fortsatt er lesere på bloggen min, og det er litt takket være dere at jeg fortsetter å skriver på bloggen min :)

 

I går, før yogaen, så lagde jeg meg en god chia grøt, av chiafrø.

Vet dere foresten hva chiafrø er?

Jo, det skal jeg fortelle dere :)

Det lille frøet er fra en blomst fra myntefamilien og finnes i Mellom-Amerika. Det er mange grunner til at disse frøene er så populære. Blant annet er det viktige næringsstoffer i disse frøene, det inneholder lite kalorier og er godt med fiber i. Noe som igjen fyller magen og gir en god metthetsfølelse. Chiafrø inneholder også omega 3, protein, fiber og kalsium.

Og i tillegg til dette, så er dette veldig lavkarbovennelig da det bare inneholder 33 gram fett og 3 gram karbohydrater pr. 100 gram!

 

Slik ser da blomsten ut. Bildet er lånt fra wikipedia.

 

Men tilbake til den gode chiagrøten jeg lagde :)

Jeg lagde egentlig denne kvelden før, og lot den stå i kjøleskapet slik ad den ble tykkere. Før jeg la den i kjøleskapet rørte jeg godt innimellom, slik at frøene fikk fordelt seg i væsken.

Det er mange måter å lage chiagrøt på, men jeg fant en god måte å lage en god chiagrøt :)

 


Dette hadde jeg i chiagrøten:

2 dl kokosmelk

3 ss med chiafrø

ca. 1 ss med kokosmasse

3 dråper med karamellessens, stevia

ca. 2 ts med bakekakao

 

Jeg rørte dette godt innimellom, ca hver 5 min, til jeg syntes det var tykt nok. Deretter lot jeg det stå i kjøleskapet til neste dag. Spiste dette med litt blåbær på toppen, for syrligheten.

En rask og enkel frokost, som metter lenge :)

 

Nå tror jeg må sette på Sumo, for å se på årets Norske Talenter :)

 

Vi blogges!

 #chiagrøt #lavkarbo #chia #chiafrø #frokost

4 kommentarer

Nina Bakke

19.08.2015 kl.06:47

Bruker chiafrø endel - superfrø :)

Hjalmfrid

19.08.2015 kl.09:18

Nina Bakke: Kjempegodt ?

Maria

19.08.2015 kl.10:36

Har tenkt mye på å teste ut chiagrøt til frokost, så takk for inspirasjonen :)

Hjalmfrid

19.08.2015 kl.12:17

Det er til å anbefale :-D

Skriv en ny kommentar

Hjalmfrid

30, Haugesund

Hei, og velkommen til min blogg. Jeg skrive om alt det som faller meg inn. Alt mellom hobby, helse, kosthold, og det som skjer i livet mitt. Jeg fikk diagnosen Diabetes type 2 i slutten av 2017, det vil si at jeg må spise mindre karbohydrater og sukkerfritt. Jeg er inspirert av lavkarbokosthold, som jeg startet (igjen) i November 2017. Jeg kommer til å legge ut diverse oppskrifter på blant annet lavkarbo. Jeg er generelt glad i lage mat og bruker gjerne fantasien min på å finne nye smaker på matretter. Jeg er opptatt med trening og aktivitet. Er glad i gå i naturen, som er en god terapi for sjelen. Veldig fascinert av yoga og finne din egen sjel inni deg selv. Dette syntes jeg også er en kjempe trening for kroppen selv. Er det noe mer dere lurer på, står det i informasjonen "Om meg" oppe med knappevalgene på min blogg.

Daisypath Anniversary tickers bloglovin Norske blogger Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv